Visszavonták a fekete ruhás ápoló elleni etikai eljárást

POLITIKA
2015 augusztus 11., 16:12

Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke kedden visszavonta a Sándor Mária ellen indított etikai eljárást. A Népszava szerint június 5-én maga Balogh terjesztett elő panaszt az egészségügy rossz helyzete miatt fekete ruhában tiltakozó ápoló ellen etikai vétség gyanúja miatt a kamarában.

Az elnök szerint az eljárás nem politikai megrendelésre indult, hanem azért, mert

Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül.

Az ápoló hétfőn este azt mondta az ATV-nek, hogy Zombor Gábor egészségügyi államtitkár védelmet ígért neki, ezért hozzá fordul segítségért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.