Zokoghat a világon körberöhögött ronda pulink, olyan csúnyán tagadta meg őt Gyárfás

ÁLLAT
2015 augusztus 12., 18:12
comments 146

Olyan mesével semmisítette meg a 2017-es budapesti úszó világbajnokság ember nagyságú, a világot elborzasztó kabalaállatát Gyárfás Tamás, a magyar úszószövetség elnöke, hogy ezek után érzékenyebb lelkű magyarok millióinak kellene petícióban követelni a fehér valami visszahívását a munka világába.

Erről a furcsa állatról van szó, akitől gyerekeiket féltik a szülők, miután ráéresztettük a múlt heti kazanyi világbajnokságra.

kutyaszörny kabala

A fotó minősége valóban nem segíti, hogy azonnal a szívünkbe zárjuk az állatot, ahogy a Bol-dog szóvicc is okoz némi fájdalmat. Gyárfás is abba kapaszkodott bele, amikor Kálmán Olgánál járt az ATV-ben, hogy a fotót nem ő készítette, egyáltalán, nem is ott készült. A rémísztő óriásfiguráról pedig azt közölte

"nem én csináltam".

"Azt mi nem használjuk, azt valaki hozta, egy rokon"

- folytatta Gyárfás a szörnyszülött nagyra utalva, miközben mutogatta a kisebb plüssverziót, hogy az az igazi. A nagyról még annyit mondott, hogy nem tudom, kivel gyártatták, honnan van.

"Én ezt nem ismerem"

- mondta Gyárfás, aki elmondása szerint soha életében nem látta még a ronda nagyot. Itt törhetett ki zokogásban az eleve megtört tekintetű kabalaállat, és hunyhatott ki végleg a fény a szeméből. "Ez egy ember, aki felvett a fejére egy maszkot" - nyugatott meg mindenkit Gyárfás, hogy valójában nem egy létező hatalmas állatról van szó.

Gyárfás utalgatott még a Photoshopra, mintha manipulálták volna a felvételt.

Megnéztük hát az úszószövetség honlapját, hogy találjunk hivatalos képet a budapesti úszóvilágbajnokság kabalaállatáról.

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook
photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook
photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook
photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

De tudhatott-e erről Gyárfás?

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook
photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook
photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

Jó, lehet, hogy észre sem vette. De akkor mit szóljunk ehhez?

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

A puli végighaknizta az elmúlt egy évet, ha Magyarországon bármilyen komolyabb úszóverseny volt, ott felbukkant, de ott volt a vízilabda Európa-bajnokságon is. A nemzetközi sajtó csak most szúrta ki, és rémült meg tőle.

Egyébként nemcsak egy puli van. Van egy kisebb szemű, de testesebb verzió is:

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

Sőt, van fekete is. Itt a fekete szem szerencsésen összeolvad a fej színével, és tűnik el a rasták mögött.

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

Gyárfás a kabalafigurákról végül Kálmán Olgánál azt mondta, hogy azokat egy ismerős készítette, ingyen, barátságból, gyorsan. Ami mondjuk nem teljesen érthető, mi szükség volt a gyorsaságra.

A pulijelmezekről tavaly júliusban számolt be büszkén a készítő cég.

photo_camera Fotó: Kériplüss/Facebook

Mert ekkor még úgy volt, hogy a budapesti úszó világbajnokság 2021-ben, vagyis hét év múlva lesz. Aztán 2015 elején Mexikó visszalépett anyagi okok miatt, Magyarország pedig beleugrott a 2017-es rendezésbe. Addig és azután is büszkén vitte a szövetség mindenhova ezt a hatalmas valamit, így jutott el Kazanyba is. 

Pontosabban még abból is megpróbált kihátrálni a szövetség, hogy az ő lelkükön szárad a világ megrémítése.

Miután Gyárfás elküldte a plüsszsínórt a horrorkutyának, a szövetség közleményt adott ki, amiben azt írják, csupa nagybetűvel:

ANNYIVAL TARTOZUNK BOL-DOG EMLÉKÉNEK, HOGY KÖZÖLJÜK: NEM IS VOLT ANNYIRA CSÚNYA, MINT AMILYENNEK BEÁLLÍTOTTÁK. AZ A FÖRMEDVÉNY, AMELY BEJÁRTA A SAJTÓT, NEM BOL-DOG, HANEM CSAK EGY MASZK VOLT, AMELYET EGY VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ MUNKATÁRSUNK ZÁRT KÖRBEN MAGÁRA ÖLTÖTT. AZÉRT VOLT OLYAN NAGY A SZEME, HOGY KILÁSSON. EZT A FIGURA KÉSZÍTŐI KORRIGÁLTÁK.

Itt a teljes szöveg, amiben elegánsan koraszülöttezik szerenécsétlent:

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

Vagyis új kabalafigura jön. Ami nyilván növeli a világbajnokság eredetileg 25 milliárdosnak mondott, majd hirtelen ötvenmilliárdra felszaladt költségeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt