Megszülte a gyerekét a 11 éves paraguayi lány, akit a nevelőapja erőszakolt meg

külföld
2015 augusztus 13., 21:55
comments 124

Megszülte a gyerekét az a 11 éves paraguayi lány, akit a nevelőapja erőszakolt meg, de a kormány nem engedte, hogy elvetesse a gyereket.

Mivel Paraguay erősen katolikus ország, ezért csak olyankor engedik meg az abortuszt, ha az anya élete is veszélyben forog. Mivel az egészségügyi minisztérium szerint itt ez a veszély nem állt fenn, ezért nem engedélyezték, hogy elvetesse a gyereket. 

Az abortusz megtagadása miatt nemzetközi tiltakozás indult. Az ENSZ emberi jogi szakértői szerint a kormány nem védte meg a lányt. Amnesty International szerint pedig embertelen volt a döntés.

A lány még csak 10 éves volt, mikor a nevelőapja megerőszakolta. A 42 éves férfi ezért most a börtönben vár a tárgyalására.

A szülést vezető orvos szerint a lány és a babája jól vannak, a gyerek normális súllyal, 3,55 kg-mal született.

Azt is elmondta, hogy a kórházban jelenleg is várakozik két 12 éves lány, hogy szüljenek, de rajtuk kívül is sok a tini. Szerinte ez ellen csak azzal lehet küzdeni, ha többet költenek az oktatásra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.