L. Simon: Sajtóetikai vétség volt azzal riogatni, hogy nem lehet fürdőzni a Velencei tavon

Tbg
vicc
2015 augusztus 14., 18:40
comments 137

Az államtiktár a Feolnak adott interjút a Velencei tavi szabadstrandok körül kirobbant ügy kapcsán. Az eredeti hír az volt, hogy az ÁNTSZ a fürdést megtiltó határozatot hozott a szabad, azaz ingyenesen használható partszakaszokról.

Az államtitkár szerint azonban a kánikula kellős közepén meghozott határozattal semmi baj sincs, hiszen "még nem emelkedett jogerőre".

Az már sokkal nagyobb baj L. Simon szerint, hogy egy újságíró egy még el nem fogadott, meg nem fellebbezett hatósági határozatot hozott nyilvánosságra (amit egyébként nyilván egy, a közigazgatásban dolgozó forrástól kapott).

Tényleg, mennyivel jobb lett volna - ha mint a paksi szerződésről - minderről csak múlt időben értesül a magyar nyilvnánosság!

Sajnos ebben az interjúban is átjön a kormányzat kifacsarodott gondolkodása, miszerint a Magyar Emberek vannak a Magyar Államért, és nem fordítva, íme:

"kinek az érdeke a szezon közepén egy meleg nyári hétvége előtt a köztévé pénteki adásában bemondani egy olyan hírt a Velencei-tóról, ami nem igaz, vagy csak részben igaz."

Tehát a hír részben igaz volt, csak jogerőre nem emelkedett. Hát tényleg a rohadt anyját ennek a hülye nyilvánosságnak, hogy minderről értesülni akar, ami közügy!!4!! Így nem lehet kormányozni!!!!4! (Feol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.