Adócsalás miatt emelt vádat Holmanék ellen az ügyészség

2015 augusztus 18., kedd 8:30
63

Az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat H. Endrével és testvérével, H. Jánossal, valamint hét további társukkal szemben az ügyészség.

- áll egy keddi közleményben. A szöveg szerint 2 és 8 év között börtönbüntetés várhat a vádlottakra.

Holman Endre a Generál Média vezérigazgatója volt, azután menekült el az országból, hogy Portik Tamást 2012-ben elfogták. Portik letartóztatása után kommandósok ütöttek rajta Holman Endre testvérén, Jánoson Hódmezővásárhelyen, de Endre ekkor már Szingapúrban volt. 2014 nyarán fogták el őt is, mikor Németországba akart repülni, de felismerték.

Az ügyészség vádirata szerint Holmanék 2009-ben határozták el, hogy főleg médiareklámokkal, valamint weboldalak üzemeltetésével foglalkozó cégük áfaterheit úgy csökkentik, hogy fiktív számlákat fogadnak majd be. Be is fogadtak egy csomót, ezeket kifizették, majd strómanokon keresztül készpénzben visszavették a pénzt. Az ügyészség szerint 2009 októbere és 2011 szeptembere között összesen több mint 1,3 milliárd forint összegű fiktív számlát fogadtak be két cégtől, és ezzel 260 millió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek.

Itt egy hosszabb cikk Holman Endre felemelkedéséről, érdemes elolvasni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt