Lemondott a fővárosi roma önkormányzat elnöke

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Lemondott Lakatos László, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Döntését nem indokolta, de a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet keddi száma azt írja, hogy Lakatos szerint az önkormányzat kifogásolta az elnök oláh cigány származását.

A lapok szerint a közgyűlés nem titkolt szándéka volt az elnök leváltása a különböző szabálytalanságok miatt,

Lakatos László azonban még az ellene irányuló bizalmatlansági indítványt megelőzően maga jelentette be távozását és azt mondta, hogy képviselőtársai nem tudják elviselni, hogy ő oláh cigány.

Az önkormányzat közgyűlését eredetileg azért hívták össze, hogy felmentsék a szervezet által fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakközépiskola igazgatóját, mivel a Magyar Államkincstár nem állapított meg lényeges szabálytalanságot, ami az iskola 30 millió forintos adósságához kötődne.

Az elnöki posztot Csóka János, a Roma Polgári Tömörülés képviselője, az MSZP roma tagozatának budapesti elnöke tölti be, aki jelezte, hogy az összes fővárosi roma szervezet vezetőjével fel kívánja venni a kapcsolatot és a tervek szerint a budapesti roma értelmiségekkel együtt stratégiát dolgoz ki a fővárosi vezetés számára. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.