Putyin elnök luxuskarórás szóvivője most yachtozni volt

külföld
2015 augusztus 18., 12:28
comments 97

Emlékeznek még Dmitrij Peszkovra, Putyin elnök szóvivőjére, akit a nyáron egy olyan, 670 ezer dolláros luxusórával a csuklóján fotóztak le az esküvőjén - az olimpiai bajnok jégtáncost, Tatyána Navkát vette el -, ami kicsit több, mint négyszer annyiba került, mint amit Peszkov saját bevallása szerint egy évben keres?

A photo posted by Lisa (@stpellegrino) on

Na, ő most egy olyan luxusyachton nyaralt Szardínia partjainál, aminek a heti bérleti díja

390 ezer dollár,

ami ugyan már csak két és félszer annyi, mint amit Peszkov Putyin szóvivőjeként egy évben keres, de ebből adódóan mégiscsak több annál, mint amit bevallott, legális jövedelméből megengedhetne magának.

Peszkovot a híres ellenzéki vezető és korrupcióellenes aktivista, Alekszij Navalnij buktatta le. Navalnij egy meg nem nevezett forrástól kapta a fülest, hogy Peszkov a Maltese Falcon nevű luxusyachton nyaral. Ezt a hajót a világ egyik legdrágábbjaként reklámozzák, és, Peszkov nagy szerencsétlenségére, minden mozgását nyomon lehet követni online, akár a saját weboldalán is.

Navalnij most magyarázatot vár arra, hogy hogyan engedhette meg magának Peszkov ezt a luxusnyaralást legális jövedelméből, amiből két napra tán kibérelhette volna a hajót, már ha egész éves jövedelmét elverte volna a nyaralásra. Peszkov amúgy a 670 ezer dolláros karóráját azzal magyarázta, hogy a neje vette neki. (Via Foreign Policy. A címlapképen a Maltese Falcon árboczatát csodálhatják meg. Fotó: Gaetan Lee / Wikimedia Commons CC BY 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.