10 jele annak, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin a tökéletes James Bond-gonosz

a hetedik művészet
2015 augusztus 19., 17:56
comments 357

Az a helyzet, hogy Oroszország államfője a tökéletes főgonosz (még ha nyilvánvaló is, hogy legbelül egy érzékeny, állatbarát kis fickó). De nem akármilyen gonosz ő, hanem konkrétan egy James Bond-filmekbe illően stílusos, elszánt és megkerülhetetlen gonosztevő. Van 10 érvünk amellett, hogy a Spectre után a következő 007-es ügynök végre egy igazi nehézfiúval mérkőzzön meg.

1. Tudja, hogy kell fogni a fegyvert

Mint dzsúdómester már eleve egy puszta gyilkológép, de az is látszik, hogy úgy fogja a lőfegyvert, mintha azzal a kezében született volna, egyértelmű, hogy nem egyszer használta is.

photo_camera Balra Christopher Lee, mint Francisco Scaramanga (Az aranypisztolyos férfi, 1974), jobbra Vlagyimir Putyin (Fotó: AFP / ITAR-TASSZ)
photo_camera Balra Robert Carlyle, mint Renard (A világ nem elég, 1999), jobbra Vlagyimir Putyin

2. Van titkos bunkere

Ahogy majdnem mindegyik főgonosznak, úgy Putyinnak is megvan a maga rejtélyes főhadiszállása.

photo_camera Innen irányítja a legsürgősebb akciókat (vagy talán az ördögi terveit?) (Fotó: Kremlin.ru)

3. Ki van képezve

Vlagyimir Putyin egy igazi profi, és a KGB-s múltja Sean Connerytől Daniel Craigig, sőt Idris Elbáig vagy Damian Lewisig bármelyik Bond-filmben elég lenne a hiteles alakításhoz.

photo_camera Balra Steven Berkoff, mint Orlov tábornok (Polipka, 1983), jobbra Putyin

4. Megvannak a tökéletes emberei

Nincs Bond-főgonosz Bond-algonoszok nélkül. Vlagyimir Putyinnak pedig több fajsúlyos, mégis önmagában komolyan vehetetlen segítőtársa alattvalója is van.

photo_camera Jobbkeze, Dmitrij Medvegyev elvégzi a piszkos munkát (Fotó: Alekszander Zemljanicsenko / AFP)
photo_camera Gorillája, Steven Seagal (Fotó: AFP / RIA Novosti / Alekszej Nikolszkij)
photo_camera A nélkülözhetetlen csecsen magánhadsereg, élén Ramzan Kadirovval (Fotó: Alekszej Nikolszkij / Ria Novosti / AFP)

5. Szereti az állatokat

photo_camera Balra Donald Pleasence, mint Ernst Stavro Blofeld (Csak kétszer élsz, 1967), jobbra Vlagyimir Putyin régebben az akkori felesége kutyájával

6. De ha kell, kézzel irtja őket

photo_camera Fent Richard Kiel, mint Jaws öl meg a vasfogaival egy cápát (A kém, aki szeretett engem, 1977), lent Putyin intéz el két vérszomjas delfint

7. Titkos, misztikus, utópisztikus

photo_camera Balra Joseph Wiseman, mint dr. No (Dr No, 1962), jobbra Putyin 2014-ben egy kínai csúcstalálkozón (Fotó: Szergej Gunejev / RIA Novosti)

8. De ha kell, csőegyszerű

photo_camera Balra Telly Savalas, mint Ernst Stavro Blofeld (Őfelsége titkosszolgálatában, 1969), jobbra Vlagyimir Putyin

9. Para arc

photo_camera Balra Mads Mikkelsen, mint Le Chiffre (Casino Royale, 2006), jobbra Vlagyimir Putyin a legutóbbi választási győzelmének estéjén

10. A legkorszerűbb technológiával készül valamire a sötétben

Honnan máshonnan jönne a világot fenyegető csapás, mint a tenger alól? (Mármint nem számítva azokat a térségeket, ahol az oroszok most nem hivatalosan háborúznak.)

photo_camera Fotó: Alekszej Nikolszkij / RIA Novosti / AFP

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin még vissza fog térni...

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.