Szombaton nyit a világ legfurcsább élményparkja

MŰVÉSZET
2015 augusztus 21., 06:25
comments 50

Ha unod már a fogyasztói kultúrát, a sok mosolyt és a könnyű szórakozást, ez a megfelelő hely arra, hogy kikapcsolódj.

Az utóbbi hetekben titokzatos munka folyt egy elhagyatott uszodában az angol tengerparti városban Weston-super-Mare-ben. Eredetileg filmforgatásként volt eladva a dolog, de mostanra kiderült, hogy több mint 50 nemzetközi hírű művész helyezett el szobrokat, képeket, graffitiket és interaktív művészeti alkotásokat.

photo_camera Dismaland Facebook

Így jött létre Dismaland, az Egyesült Királyság leglehangolóbb új turisztikai attrakciója.

Legalábbis így hirdeti magát a hely, de a képek alapján egyáltalán nem tűnik lehangolónak, inkább izgalmasnak.

photo_camera Des Hoskins Facebook

A nevében és kinézetben is Disneylandet kifordító kétségbeesés-park Banksy műve, bár ő inkább csak producer volt, mindössze 10 saját munkája látható a helyszínen.

photo_camera Dismaland Facebook

A rohadó Disney-kastély, a mocsárban elsüllyedő rendőrségi rohamkocsi és a vécéből kiugró gyilkosbálna között sétálgatva morózusan várakozó, szótlan és egyáltalán nem segítőkész alkalmazottakba botlik a látogató.

photo_camera Deborah Newton Facebook

Szeptember 27-ig látogatható a kiállítás.

(via ThisIsColossal)

photo_camera Deborah Newton Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.