Irán lelőtt egy nyugati drónt, és bemutatott egy új ballisztikus rakétát

Tbg
háború
2015 augusztus 22., 10:39
comments 142

Lelőtt egy ismeretlen felderítő drónt az iráni légvédelem a közelmúltban, közölte az ország hadserege, de azt nem árulták el, milyen ország küldte a robotrepülőt - bár sanszos, hogy Izrael vagy Amerika.

Közben Irán új, ötszáz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétát mutatott be szombaton, több mint egy hónappal a ballisztikus fegyvereket is korlátozni hivatott nukleáris megállapodás létrejötte után.

Haszan Róháni iráni elnök azt hangoztatta, Irán csak akkor tud más országokkal tárgyalni, ha katonailag erős. Ha egy országnak nincsen katonai ereje és függetlensége, akkor nem tudja szavatolni a békét, mondta az államfő.

A védelmi minisztérium közlése szerint a rakétát már sikeresen tesztelték, a tömeggyártását is hamarosan megkezdik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.