Valami megint óriásit robbant Kínában

külföld
2015 augusztus 22., 14:23
comments 59

Helyi idő szerint szombat este hatalmas robbanás rázta meg Kína Santung tartományának egyik vegyi üzemét - derül ki a Hszinhua ügynökség friss jelentéséből. Egyelőre nincs információ arról, hogy az incidensnek voltak-e áldozatai. A helyszín Pekingtől mintegy 380 kilométerre délre található.

Screen Shot 2015-08-22 at 18.21.06
Szemtanúk elmondása szerint legalább egy tucat tűzoltókocsi oltja a lángokat a gyár közelében. Mindez alig tíz nappal azután történt, hogy az északi Tiencsin városában felrobbant egy fokozottan veszélyes vegyi anyagokat tároló vállalat raktára, ami további tűzeseteket és robbanásokat idézett elő. Akkor több, mint 120-an haltak meg, köztük 70 tűzoltó.

Itt egy videófelvétel a robbanásról:

(VICE News / MTI / Hszinhua )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.