https://img.444.hu/leslie_mandoki.jpg

Harminc Punnany Massif koncertnyi pénzbe került Leslie Mándoki fellépése a Várkert Bazárban

POLITIKA
2015 augusztus 25., 10:11
comments 353

Augusztus huszonegyedikén lépett fel Leslie Mándoki együttese a Man Doki Soulmates a Várkert Bazárnál. A koncert ingyenes volt és közel négy órás, hogy pontosan mennyi nézőt vonzott, azt nem tudni. A fellépésen ott volt Orbán Viktor feleségével, a miniszterelnöknek még a lába is megmozdult a zenére. Mándoki László szerint a koncert apropója az volt, hogy augusztus 21-én lett éppen 40 éve annak, hogy disszidált Magyarországról.

Kíváncsiak lettünk, hogy ki szervezte és milyen pénzből az ingyenes koncertet. A Várkert Bazár nem válaszolt a megkeresésünkre, de a Miniszterelnökségnél célba értünk, ezt a választ kaptuk:

"a koncertet a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezte. A fellépés összesen nettó 94 millió forintba került."

Összehasonlításképp körbekérdeztünk, hogy egyes fellépők mennyiért is állnak színpadra, és ahhoz képest mekkora is összeg is a

94 millió forint, ami 300 000 eurónak, vagy 340 000 dollárnak felel meg.

  • A pletykák szerint Robbie Williams 350-400 millió forintért lépett fel a Szigeten. A Mándoki koncertnyi pénzből kb. egy 20-30 percet játszhatott volna.
  • A Nagyszínpados Major Lazer 100 000 euró körüli összegért jött a Szigetre. Mándoki pénzéből háromszor is felléphettek volna, és akkor talán Diplo dj-zése is összejönne egyszer az A38-on.
  • David Guetta állítólag 350 000 dollárt kér, ami közel annyi mint a fenti összeg.
  • Martin Garrix 100 000 dollár körül rakja be a pendrive-ot. Mándokiék pénzéből háromszor is.
  • Magyarország egyik legnépszerűbb együttese, a Punnany Massif egy koncertért 2,5-4 milliót kér el. Mándoki pénzéből átlagáron számolva akár harmincszor felléptek volna.
  • Fluor és Diaz idei bombája, a Wellhello, a pletykák szerint 1-1,5 millióért áll színpadra. Mándoki pénzéért akár hatvan Rakpart és Apuveddmeg is összejönne.

Kerestük a Hungarofestet, és a Miniszterelnökséget is, hogy pontosan az összegből mennyi volt a gázsi és mennyi az egyéb költség, illetve miért pont Mándokira esett a választás. Egyelőre még nem válaszoltak.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.