Egyetemi lövöldözés volt az Egyesült Államokban

külföld
2015 augusztus 28., 04:50
comments 19

Csütörtökön éjjel ki kellett hívni a rendőröket a Georgia államban lévő Savannah Állami Egyetemre. Az egyik kampuszt le is zárták, mert valaki lövöldözött az egyik egyetemi diákszervezet épületénél. Az egyetem ezt közleményben meg is erősítette, és azt írták, hogy egy sérültet kellett kórházba szállítani.

A Reuters tudósítójának az egyetem telefonügyeletese valamivel később már azt mondta, hogy nincsen aktív fegyveres az épületben, de nem tudni, hogy azért nem volt, mert a lövöldöző sérült meg, vagy azért, mert addigra már őrizetbe vették a rendőrök. A zárlatot ottani idő szerint éjfél után nem sokkal feloldották. Azt írták, hogy még folyik a nyomozás.

A Savannah Állami Egyetemre a Business Insider szerint hagyományosan feketék járnak, ami mondjuk nem is akkora csoda a kicsit több mint 100 ezer lakosú Savannah-ban, hiszen a város lakóinak több mint fele fekete.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.