A francia külügyminiszter beszólt a magyar határzárra

POLITIKA
2015 augusztus 30., 13:08
comments 362

Laurent Fabius francia külügyminiszter botrányosnak nevezte egyes kelet-európai országok viselkedését a menekültválsággal kapcsolatban, és Magyarországot külön bírálta a határzár miatt.

„...egyes európai országok nem fogadják el a kontingenseket (a menekültek elosztását), ez botrányos” - mondta vasárnap a francia diplomácia vezetője az Europe 1 kereskedelmi rádiónak, az I-Télé hírtelevíziónak és a Le Monde című napilapnak adott közös interjúban.

„A politikailag üldözött embereket, akik háború sújtotta országokból jönnek, be kell tudni fogadni. Ezt menekültjognak nevezik. Reagálni kell. Minden országnak reagálni kell. Franciaország megtette, Németország már megtette.”

Fabius saját szavai szerint nagyon szigorúan ítéli meg Magyarország fellépését, Budapest szerinte nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket, amikor határzárat épít.

„Olyan drótkerítés felhúzása, amelyet még állatoknak sem csinálnak, nem az értékek tiszteletben tartása”

- fogalmazott a külügyminiszter. Szerinte természetesen fel kell számolni a falat, és az Európai Uniónak komoly és szigorú tárgyalásokat kell az ügyben folytatnia az ország vezetőivel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.