Bécs helyett Mátészalkára vitte a bevándorlókat egy embercsempész

bűnügy
2015 augusztus 30., 06:17
comments 191

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai embercsempészet megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe egy férfit, aki 17 bevándorlót szállított kisteherautójának rakterébe zsúfolva, de

nem Bécsbe, hanem Mátészalkára.

Járművét és utasait Mátészalka belterületén ellenőrizték szombaton hajnalban a rendőrök, és az utastérben két magyar férfi ült, a feketére festett ablakú raktérből pedig tizenhét illegális bevándorló, köztük három gyerek és két nő került elő. A magukat szír állampolgároknak valló külföldiek tolmács segítségével elmondták, hogy

azért fizettek a sofőrnek és társának, hogy Budapestről Bécsbe vigyék őket.

Többórás utazás után azt mondták nekik, hogy megérkeztek, de ők sejtették, hogy nem Ausztriában vannak, ezért nem akarták elhagyni a járművet.

A külföldiek ügyében a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményezett. A két magyar férfit, B. Győző 46 éves tisztabereki és K. László 47 éves fehérgyarmati lakost embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek osztálya őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.