Most már csak az a migráns vehet más országba vonatjegyet, akinek vannak megfelelő papírjai

2015 szeptember 1., kedd 14:59
255

A hatóságok csak a megfelelő úti okmánnyal és – szükség esetén – vízummal rendelkezőket engedik felszállni a Nyugat-Európába közlekedő vonatokra – közölte a MÁV az MTI-vel. A közlemény szerint a Keleti pályaudvaron megszűnt a hatósági zárás és újra megindult a vonatforgalom.

A rendőrség intézkedésének megfelelően a Keleti pályaudvarra csak a kijelölt bejáratokon, szabályozott körülmények között lehet belépni, és a külföldre tartókat a megfelelő nemzetközi pénztárakhoz irányítják.

A MÁV-Start a rendőrséggel egyeztetve elrendelte, hogy az utasok kizárólag a továbbutazásra jogosító igazolványok birtokában vásárolhatnak menetjegyet a Nyugat-Európába tartó vonatokra.

Az Európai Gazdasági Térségen kívüli országok polgárainak a régi nemzetközi pénztárban biztosítja a jegyváltás lehetőségét a vasúttársaság.

A visszaélések elkerülése érdekében a MÁV-Start és az értékesítést végző partnerei az összes nemzetközi pénztárban új korlátozást léptettek életbe:

egy utasnak annyi menetjegy szolgáltatható ki, ahány érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványt, útiokmányt be tud mutatni.

A jogosultságot az adott országban kiállított személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni. Enélkül legfeljebb két menetjegy adható ki – közölte a MÁV.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt