A kormány megint megdobta a Századvéget 200 millió forinttal

POLITIKA
2015 szeptember 02., 08:27
comments 96

Újabb megrendeléseket nyert a Fidesz kedvenc tanácsadócége, a Századvég a nyáron. A Nemzetgazdasági Minisztérium 42, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig 168 millió forintos megbízással tisztelte meg őket - írja a napi.hu.

Az NGM-nek a tárca gazdasági tárgyú döntéseinek előkészítését támogató információs keretrendszer kialakítására nettó 22,3 millióért ad tanácsot a Századvég, és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) fejlesztési kereteinek programozását is elvégzi (bármit is jelentsen ez) nettó 19,8 millióért. A beszerzést nem pályáztatták, hanem abban a speciális eljárásban választották ki a nyertest, amiben csak 3 tetszőleges cégtől kell ajánlatot kérni, és azok közül választani. A projektben EU-s pénzt használnak fel.

Az NFM-nek 8 tanulmányt ír a Századvég, egyenként kicsivel kevesebb, mint 20 millióért. Az NFM is az NGM-hez hasonló, háromajánlatos eljárásban választotta ki a céget. A 8 tanulmány témája:

  1. Társadalmi rétegek gazdasági státuszának változása
  2. Állam szerepének megerősödése
  3. Nemzeti Energiavízió 2040
  4. Uniós támogatáspolitika 2014-2020
  5. A családok gazdasági helyzetének változása
  6. Gazdasági teljesítmény a jövedelmi egyenlőtlenség fényében
  7. A Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) várható hatása
  8. A vállalkozásfejlesztés esélyei 2014-2020

A Századvég közben többmilliárdos megbízásokat teljesít a Miniszterelnökségnek és Magyar Nemzeti Banknak is.

Jómagam is szoktam tanácsokat adni egyébként, tegnap például azt javasoltam az öcsémnek, hogy vigyázzon magára, és vigyázott is. 20 millióért erről szívesen írok tanulmányt is, az lesz a címe, hogy Az önmagunkra vigyázás nemzeti keretprogram-pontjainak kalibrálása az összeurópai személyzeti biztonsági vízió célhálóján keresztül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.