A kormány megint megdobta a Századvéget 200 millió forinttal

2015 szeptember 2., szerda 8:27
99

Újabb megrendeléseket nyert a Fidesz kedvenc tanácsadócége, a Századvég a nyáron. A Nemzetgazdasági Minisztérium 42, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig 168 millió forintos megbízással tisztelte meg őket - írja a napi.hu.

Az NGM-nek a tárca gazdasági tárgyú döntéseinek előkészítését támogató információs keretrendszer kialakítására nettó 22,3 millióért ad tanácsot a Századvég, és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) fejlesztési kereteinek programozását is elvégzi (bármit is jelentsen ez) nettó 19,8 millióért. A beszerzést nem pályáztatták, hanem abban a speciális eljárásban választották ki a nyertest, amiben csak 3 tetszőleges cégtől kell ajánlatot kérni, és azok közül választani. A projektben EU-s pénzt használnak fel.

Az NFM-nek 8 tanulmányt ír a Századvég, egyenként kicsivel kevesebb, mint 20 millióért. Az NFM is az NGM-hez hasonló, háromajánlatos eljárásban választotta ki a céget. A 8 tanulmány témája:

 1. Társadalmi rétegek gazdasági státuszának változása
 2. Állam szerepének megerősödése
 3. Nemzeti Energiavízió 2040
 4. Uniós támogatáspolitika 2014-2020
 5. A családok gazdasági helyzetének változása
 6. Gazdasági teljesítmény a jövedelmi egyenlőtlenség fényében
 7. A Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) várható hatása
 8. A vállalkozásfejlesztés esélyei 2014-2020

A Századvég közben többmilliárdos megbízásokat teljesít a Miniszterelnökségnek és Magyar Nemzeti Banknak is.

Jómagam is szoktam tanácsokat adni egyébként, tegnap például azt javasoltam az öcsémnek, hogy vigyázzon magára, és vigyázott is. 20 millióért erről szívesen írok tanulmányt is, az lesz a címe, hogy Az önmagunkra vigyázás nemzeti keretprogram-pontjainak kalibrálása az összeurópai személyzeti biztonsági vízió célhálóján keresztül.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt