A Debrecen elnöke szerint a Barcelona is bajban lenne, ha olyan gyakran kellene játszaniuk, mint nekik

futball
2015 szeptember 03., 10:12
comments 96

Végre kiderült, mi a legnagyobb különbség egy magyar és egy Magyarországon kívül is ismert sztárcsapat között. Szima Gábor, a Debrecen elnöke árulta el a Hajdú-bihari Naplónak az eddig talán nem kellően hangsúlyozott differenciát, ami pokollá teszi egy magyar topcsapat életét, miközben egy Barcelona vagy egy Bayern München csak lebzselget.

"A külföldi nagy csapatoknál is problémát jelent, hogy két fronton is helyt kell állniuk. Sokszor elhangzik, hogy bírni kell a tempót, mert bírják a külföldi együttesek is. Nézzük meg, mikor játszik egy Bayern, egy Barcelona vagy akár egy belga élcsapat ilyen gyakran, mint mi! Az EL-ben és a bajnokságban tizenhárom meccset játszottunk le nem egészen két hónap alatt, eközben elutaztunk a Balkánra, a Baltikumba és Skandináviába".

És tényleg, mikor kell elindulnia egy Barcelonának vagy egy Bayern Münchennek már rögtön a selejtezőkör legelején a nemzetközi kupákban. Úgy könnyen futkározni a gyepen, ha egyenes a csoportkörben kezdenek.

"Az említett külföldi csapatok ilyenkor játsszák a bajnokikat és majd a play off-ban, vagy a csoportmeccsek során szállnak be a nemzetközi kupákba, de akkor sem játszanak hat héten keresztül minden csütörtökön nemzetközi meccset a bajnokik mellett".

A Debrecen óriási menetelése így nézett ki:

Július 2. Európa-liga, 1. selejtezőkör, első meccs: Debrecen-Sutjeska 3-0

Július 9. Európa-liga, 1. selejtezőkör, második meccs: Sutjeska-Debrecen 2-0

Július 16. Európa-liga, 2. selejtezőkör, első meccs: Skonto Riga- Debrecen 2-2

Július 19. NB1, első forduló Békéscsaba-Debrecen 2-3

Július 23. Európa-liga, 2. selejtezőkör, második meccs: Debrecen-Skonto 9-2

Július 26. NB1, 2. forduló: Debrecen-Puskás Akadémia 1-1

Július 30. Európa-liga, 3. selejtezőkör, első meccs: Debrecen-Rosenborg 2-3

Augusztus 2. NB1, 3 forduló: Honvéd-Debrecen 3-3

Augusztus 6. Európa-liga, 3. selejtezőkör, Rosenborg-Debrecen 3-1

Augusztus 9. NB1, Debrecen-Haladás 0-1

Augusztus 15. NB1, Diósgyőr-Debrecen 0-2

Augusztus 22. NB1, Debrecen-Ferencváros 0-3

Augusztus 30. NB1, Videoton-Debrecen 1-0

A bajnokság kicsit később kezdődött, mint az Európa-liga legelső selejtezője, amin a leggyengébb csapatok tusakodnak. De aztán tényleg volt három hét, amikor heti két meccset volt kénytelen játszani a Debrecen. Ennek a rettenes terhelésnek szerencsére vége is lett már augusztus hatodikán, azóta csak a magyar bajnokságra koncentrál a Debrecen, hogy olyan helyen végezzen, ami nemzetközi kupaszereplésre jogosít. Ezt a célt Szima Gábor erősítette meg.

"Az elmúlt tizenhárom évben, a magyar csapatok közül egyedüliként csupán egyszer nem szerepeltünk az európai kupaporondon, vagyis szeretnénk tovább folytatni ezt a hagyományt."

De az már most látszik, hogy így jövőre is nehéz lesz felvenni a versenyt a nyáron pihenő Barcelonával. Mert ők mikor játszották az első meccsüket?

Csak augusztus 11-én, akkor is olyan tétért, mint az Európai Szuperkupa, aminek komolyságát mutatja, hogy kilenc gól is esett.

Augusztus 11., Európai Szuperkupa, Barcelona-Sevilla 5-4

Augusztus 14., spanyol superkupa, első meccs: Bilbao-Barcelona 4-0

Augusztus 17. spanyol szuperkupa, 2. meccs: Barcelona-Bilbao 1-1

Augusztus 23., spanyol bajnokság, Bilbao-Barcelona 0-1

Augusztus 29., spanyol bajnokság Barcelona-Malaga 1-0

Így aztán könnyű BL-meccseket, spanyol bajnokikat és kupameccset is játszani. Tavaly hatvan meccset játszott a Barcelona, mindenhol a döntőig mentek. Idén ennél is többet játszhatnak a szuperkupák és a klubvilágbajnokság miatt. A Debrecen tavaly 38 meccset játszott A BL-ben sajnos nem volt döntős, de így már érthető, miért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.