Most csak az úton lévőket viszi el a kormány az osztrák határra

migráció
2015 szeptember 04., 19:50
comments 285

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek este számolt be arról, hogy a központi operatív törzs hogyan akarja megoldani a mostani válságot.

A terv a következő: összesen száz darab autóbusszal összeszedik a menekülteket az M1-es autópályáról, a Keleti Pályaudvarról és a Bicske közelében lévő vágányokról.

A buszokkal Hegyeshalomra, közvetlenül az osztrák-magyar határra viszik őket. Az nem világos, hogy mi lesz azokkal, akik nem akarnak felszállni, Lázár azt mondta, hogy bíznak abban, hogy a migránsok együttműködőek lesznek.

Nem tudni, hogy Ausztria beengedi-e a határon kitett embereket. A magyar kormány jegyzékkel fordult az osztrák kormányhoz ezzel kapcsolatban, de Bécsből visszaüzenték, hogy csak szombat reggel tudnak foglalkozni ezzel. Addigra a buszok minden bizonnyal már ott lesznek a határon.

Lázár János azt mondta, hogy az intézkedés célje a közlekedésbiztonság helyreállítása. Ez azt jelenti, hogy a többi, például táborokban lévő menekült nem számíthat arra, hogy a határhoz viszik őket.

A kormány becslése szerint az M1-esen 1200, a Bicske környékén vágányok mentén gyalolgók pedig 300-an vannak. A Keletinél lévőkkel együtt így közel 2000 embert rak le hamarosan a kormány az osztrák határon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.