4 fontos szabály, amire Orbán ma megtanította a nemzetet

filozófia
2015 szeptember 07., 06:29
comments 268

Akinek nincs ideje végigolvasni, hogy mi mindenről szólt a miniszterelnök a mai beszédében, annak itt a lényeg.

  1. A legnehezebb időkben legyen egy egyetértési pont, azáltal, hogy egymillió ember valószínűleg megbeszélte otthon a konyhaasztalnál, hogy ő inkább erre vagy arra az álláspontra helyezkedne.
  2. Nekünk is az adottságunk – függetlenül, ki mit gondol róla, szereti-e a túrós csuszát, vagy nem –, hogy együtt élünk néhány százezer romával, amit valahol valaki eldöntött, ezt mi megörököltük, ezzel kell együtt élnünk, de mi nem várjuk el senkitől, hogy ők is éljenek együtt nagy számú roma kisebbséggel, mi nem szólhatunk ebbe bele.
  3. Igenis örülünk, hogy kebabosok vannak a körúton, és hogy a szír hentesnél vehetünk bárányhúst húsvétra.
  4. A helyzet az, hogy mi egy nyáj vagyunk, mind a 28-an, és akinek a nyakában van a csengő, annak nagyobb szava van.
photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.