Kiss Szilárd fennakadt a nemzetbiztonsági szűrésen :DDDDD

2015 szeptember 9., szerda 9:29
149

Demeter Márta, az MSZP országgyűlési képviselője kérdezte meg (pdf) Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok észleltek-e bármi szokatlant a január óta előzetesben ülő Kiss Szilárd feladatellátásában.

Mint ismeretes, a Fazekas Sándor agrárminiszter által kitüntetett korábbi moszkvai agrárattasé, aki a keleti nyitás kulcsfigurája – egyben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégtársa – volt, 100 milliókkal károsított meg egy takarékszövetkezetet, mielőtt kinevezték volna miniszteri biztossá.

Kiss Szilárd

Pintér Sándor most válaszolt, méghozzá azt, hogy

a nemzetbiztonsági szolgálatok annak idején kockázatosnak ítélték Kiss Szilárdot, de hogy miért nem akkor történt semmi, az már nem derül ki.

Pintér azt írja, a „Kiss diplomáciai feladatellátáshoz kötődő nemzetbiztonsági ellenőrzései kockázatos minősítéssel zárultak”, és az Alkotmányvédelmi Hivatal a „Kiss foglalkoztatásával kapcsolatos biztonsági kockázatok pontosítása érdekében a szükséges intézkedéseket az AH hatáskörében eljárva — tevékenységét az Nbtv . rendelkezéseinek megfelelően belföldre koncentrálva — megtette”.

Több információt a minősített adat védelméről szóló törvény miatt nem árult el, de azt írta, a kérdésben az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága többször is kapott tájékoztatást .

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt