Saját maga által vezetett meccsekre fogadott a saját nevén a magyar játékvezető

sport
2015 szeptember 09., 16:49

A Szerencsejáték Zrt. szólt a Magyar Vízilabda-szövetségnek, hogy az egyik játékvezetőjük, Horváth Csaba több általa vezetett mérkőzésre is fogadásokat kötött. A szövetség honlapján azóta megjelent közlemény szerint a vízilabda-élvonalban dolgozó bíró kilenc alkalommal fogadott az általa a 2014–2015-ös szezonban vezetett találkozókra.

Horváth Csaba neve most azért kerülhet nyilvánosságra, mert korábban a vízilabda ob-I. ben fújó összes bíró aláírt egy nyilatkozatot, ami ilyen esetekben ezt engedélyezi a szövetségnek.

„A Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett férfi és női ob I-es bajnokságban, valamint a Magyar Kupa mérkőzésein bármely hivatalos funkcióban (játékos, klubvezető, edző, közreműködő személyek) csak olyan személy vehet részt, aki a szövetséghez aláírva eljuttatta a Szerencsejáték Zrt. által elkészített hozzájárulási nyilatkozatot, egyben vállalja a nyilatkozatban meghatározottak maradéktalan betartását.” Ezt írja a waterpolo.hu.

A Szerencsejáték Zrt. a fenitek alapján nevezte meg a bírót. A Magyar Vízilabda-szövetség versenyirodája a Játékvezetői Bizottság egyetértésével fegyelmi eljárás indítását kezdeményezte Horváth Csaba ellen. (Nemzeti Sport)