12 migráns próbált egy személyautóval átjönni a horvát-magyar határon

migráció
2015 szeptember 13., 08:15

Az egyiptomi sofőrön kívül 11 külföldi, köztük hat gyerek volt abban a személyautóban, amelyet szombat este a letenyei magyar-horvát határátkelőn tartóztattak fel a rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közlése szerint szombaton nem sokkal 20 óra előtt egy francia rendszámú személyautó jelentkezett kilépésre a letenyei határátkelőn. Az autót egy egyiptomi férfi vezette, de a kocsiban egy iraki, valamint öt szír és öt afgán állampolgár, köztük hat gyerek is utazott.

Az ellenőrzésen a szír és az afgán állampolgárok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőröknek azt mondták, hogy Szlovéniába akartak eljutni.

A sofőr ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, az illegális bevándorlókkal szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek a rendőrök. A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.