Helen Mirren szerint nem oké, hogy a férfiak átkarolják a nők vállát

életmód
2015 szeptember 13., 08:18
comments 488

Helen Mirren, a 70 éves brit színésznő egyre többet beszél a női egyenjogúságról. Most egy interjúban azt mondta, hogy

a férfiaknak nem kellene átkarolniuk a nők vállát, mert ez tulajdonlást, és a nő feletti uralkodást fejezi ki.

„Mikor látom, ahogy egy férfi a barátnőjén támaszkodik, mindig úgy rászólnék a lányra, hogy »Mondd meg neki, hogy vegye le az átkozott karját a válladról!«”

Mirren azt is bevallotta, hogy ha így 70 évesen adhatna egy tanácsot a saját, fiatalabb énjének akkor az az lenne, hogy használja gyakrabban a „Kopj le!” mondatot.

photo_camera Helen Mirren (Wikipédia)

A színésznő szerint a nők még mindig csecsemők a modern világban, próbálják megtalálni a helyüket a szexuális felszabadulás, a születésszabályozás, az oktatás és a pénzügyi függetlenség korában.

Mirren többször elmondta, hogy függetlenség nagyon fontos, ezért kifejezetten ajánlja más nőknek is, hogy inkább későn házasodjanak. Ő maga 52 évesen ment férjhez.

Szerinte viszont a mai lányoknak hercegnő-komplexusuk van, ami miatt arra vágynak, hogy szép esküvői ruhákban pózolhassanak és mindenki rájuk figyeljen. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.