Tel-Aviv ultrái megosztottak a menekültkérdésben

külföld
2015 szeptember 14., 04:32
comments 57

Németországban és úgy általában Nyugat-Európában nagy az egyetértés a futballtársadalomban arról, hogy a menekültek együttérzést érdemelnek Európától. Izraelben ennél valamivel bonyolultabb a képlet, ott a menekültkérdés azonnal a rivalizálás középpontjába került.

A Hapoel Tel-Aviv és a Maccabi Tel-Aviv szurkolói között olyan éles az ellentét, hogy nem létezhet olyan kérdés, amiben egyetértenének. Történt, hogy a szombati meccsen Hapoel-ultrák egy "Ki nem bevándorló közülünk?" kérdéssel nyilvánította ki szolidaritását a menekülőkkel.

Hapoel ultrák

Ami persze olyannyira felbőszítette a Maccabi rivális szurkolóit, hogy azonnal jelezniük kellett, még egy ilyen volumenű ügyben sem hajlandóak egyetérteni az ősellenséggel.

Maccabi

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök nemrég erősítette meg, hogy országa nem fogad be menekülteket.

(Times of Israel / Twitter / Twitter)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.