Vasárnap féláron dolgoztak a brüsszeli taxisok - nemzetközi sztrájk lesz szerdán az Uber ellen

POLITIKA
2015 szeptember 14., 07:51
comments 57

A brüsszeli taxisofőrök vasárnap féláron dolgoztak, így tiltakozva az Uber mobil sofőrszolgálat által teremtett "tisztességtelen" versenyhelyzet ellen. A kedvezményes napon a taxisofőrök csak az útitarifára rakódó adóterheket fizetteték ki az utasokkal, az útiköltséget nem.

uber-logo-taxi-budapest-v2

Szerdára "világméretű" megmozdulást terveznek a taxisofőrök, akik útblokádokkal, sztrájkkal és egyéb figyelemfelkeltő megoldásokkal folytatják tiltakozásukat az Uber ellen. Európai nagyvárosok vesznek részt az akcióban, de arról nincs hír, hogy a magyar taxisok is szervezkednének. Belgiumban és Franciaországban lesznek a legnagyobb megmozdulások, de csatlakozott például Melbourne is.

A helyzet Budapesten is feszült: nemrég arról adtunk hírt, hogy egy baseballütő is előkerült egy Taxi vs. Uber vita során. Volt már jelentősebb megmozdulás a budapesti taxisok között is, de egyelőre nem sikerül betiltatniuk az alkalmazást, annyit változott csak a szolgáltatást szabályozása, hogy ezentúl szigorúbb kritériumok szerint kell vizsgázniuk az Uber-sofőröknek is.

Az Uber amúgy a legdinamikusabban fejlődő cég ma a világon, értékét jelenleg 50 milliárd dollárra becsülik.

(EUObserver / EurActiv)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.