Úgy néz ki, hogy tényleg kisgyerek kell hozzá, hogy egy menekült ma Szerbiából bejusson Magyarországra

migráció
2015 szeptember 15., 17:49
comments 194

Kora este szólt a szerb oldalról tudósító Sarkadi kolléga, hogy egy kisgyerekes családokból álló csoportot vittek busszal a határ menti tranzitzónából Magyarország felé a hatóságok. Akkor arra tippeltünk, hogy ők nem kapták meg a menekültstátuszt, de Magyarországon, egy táborban várhatják meg az eljárás végét.

Pár órával később Bakondi György miniszterelnöki tanácsadó szavaiból kiderült, hogy tényleg ez történt, 34 embert vittek a határról Vámosszabadiba, hogy ott várják meg az eljárás végét. Bakondi azt mondta, hogy az ő kérelmüket "érdemben" vizsgálják, ami azért elég árulkodó a többi kérelemmel kapcsolatban.

Most megint Sarkadi tudósító jelentett, azt mondta, hogy a magyar rendőrök a kerítésen keresztül arra buzdítják a szerb oldalon dolgozó önkénteseket, hogy ha kisgyerekes családot látnak a határ mentén, akkor irányítsák őket a tranzitzóna felé.

Ez egyébként mindenképpen jó hír. Akár azért történik, mert legalább ezeknek az embereknek normális körülményeket próbál teremteni a magyar állam, akár csak azért, mert PR szempontok miatt nem akarják, hogy kisgyerekes családok mászkáljanak kétségbeesetten a kerítés mentén, mert az rosszul néz ki. Emlékeznek,

NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!!

Érdekes lesz, hogy ezek a családok egyébként megkapják-e a menekült státuszt, amikor véget ér az eljárás.

Miközben Szerbia a konténerekből, gyorsított eljárásában elutasított embereket láthatóan simán visszafogadja, illetve hát nem is tekinti őket visszatoloncolt bevándorlóknak, addig az nagyon valószínűtlen, hogy már Magyarországra szállított, napokig magyar táborban élő embereket visszafogadnának, ha Magyarország úgy döntene, hogy nem kapnak menekültstátuszt, és vissza akarnák őket küldeni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.