Simicska úgy érzi, cégeit üldözik, embereit zsarolják

politika
2015 szeptember 17., 15:05
comments 95

Vicces közjátékkal indult a Klubrádió csütörtöki Simicska-interjúja, mivel a Fidesz korábbi első számú háttéremberenem akarta elhinni az őt felhívó Bálint Juditnak, hogy a Közgép javára döntött a bíróság.

"Tényleg, tényleg?!

- az interjú első pár percében nagyjából ennyit lehetett kihúzni belőle.

Simicska Lajos ugyanis csak ekkor értesült arról, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdán úgy döntött, hogy a Közgép továbbra is indulhat közbeszerzési pályázatokon.

Megerősítette, hogy év elején egyértelműen politikai okokból, és bosszúból tiltották el a Közgépet a közbeszerzési tenderekből, a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi döntését pedig nevetségesnek minősítette. Most örül, hogy bizonyos területeken, alapvetően a dolgok úgy működnek, mint egy jogállamban működni kell.

Ugyanakkor továbbra is úgy érzi, hogy a cégeit üldözik, ezt tapasztalta az M4-es autópálya építésénél és a médiacégei esetében is. Elmondta, hogy az embereit folyamatosan zsarolják és fenyegetik, bár ő személyesen még nem kapott ilyen hívásokat.

Budapestet azonban nem az Orbán Viktorral vívott háborúja miatt hagyja el, ezt a döntést már 3 éve meghozta.

„Eredendően egy vidéki gyerek vagyok. Úgy gondolom, hogy a gyerekeimnek is jobb lesz, ha vidéki környezetben nőnek fel.”

-magyarázta meg, hogy miért költözik a családjával inkább Veszprémbe.

Ennél többet nem akart elmondani arról, hol tart most a küzdelme a kormánnyal.  Azt mondta, lenne miről beszélni, de ennek most nincs még itt az ideje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.