Kiürültek a kínai spermabankok, ezért iPhone6s-sel reklámoznak

külföld
2015 szeptember 18., 05:21
comments 68

Nincs elég sperma a kínai spermabankokban, ezért elkezdték reklámozni, hogy iPhone6s telefonokat adnak a donoroknak. Na jó, nem pont ezt, hanem hogy egy spermaadagért annyi pénzt adnak, amennyi elég lesz iPhone6s-re, mikor a telefon megjelenik.

Az országban annyira kevés a sperma, hogy egy donornak már 5000-6000 jüant (azaz kb. 215-255 ezer forintot) is adnak. Nagyjából ennyi lesz a szeptember végén megjelenő új Apple-telefon ára is.

20150916094820676

A spermabankok hirdetésein is megjelenítik a telefonokat, mert így többen figyelnek fel a reklámra, Kínában ugyanis még a világ más részeinél is nagyobb keletje van az Apple termékeknek. Évekkel ezelőtt jelent meg egy hír, hogy egy Hunan tartományban élő 17 éves fiú eladta a veséjét, hogy iPadet vehessen. Azóta Kínában az eladná a veséjét szállóigévé vált, ezzel jelölik azt az embert, aki nagyon vágyik az Apple-termékeire. Egy Hupej tartománybéli kórház azzal a szlogennel hirdet, hogy

„Már nem kell eladnod a vesédet ahhoz, hogy iPhone-od legyen.”

Kínában nagyon szigorú szabályozás vonatkozik a spermabankokra, csak 18 hivatalos bank van az országban, ezekben pedig hónapokig vizsgálják a mintákat, mielőtt használhatónak minősítik őket. A kevés bank miatt a sperma ára egyébként is magas volt Kínában, 2014-ben 3-4000 jüant lehetett szakítani egy mintával, de idén különösen magasra nőttek az árak. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.