Mohammed Ali látta, hogy a Breaking Badben ricinnel gyilkolnak, ezért rendelt egy csomó ricint

bűnügy
2015 szeptember 18., 10:48
comments 130

8 éves börtönbüntetésre ítélték az Old Bailey-n, azaz Anglia és Wales Központi Büntetőbíróságán a 31 éves Mohammed Alit. A férfi a dark weben próbált ricinport vásárolni. Ali azért akart ricint szerezni, mert a Breaking Bad című sorozatban látta, hogy a főhős gyilkol ezzel a szerrel, amit a halál után lehetetlen kimutatni a szervezetben.

A férfi 500 milligrammnyi por megvásárlásáról állapodott meg a forrásával. Ennyi akár 1400 ember életének kioltására is elegendő. Ali ott rontotta el, hogy nem jött rá: forrása igazából egy FBI-ügynök.

Az ügynök ártalmatlan port küldött postán Alinak egy játékautóba rejtve. A kisautót UV-festékkel kenték be, így később bizonyítani tudta a rendőrség, hogy a férfi valóban hozzáért a küldeményhez. A rendőrség egy nappal a csomag megérkezése után hatolt be a kétgyerekes apa házába, és őrizetbe vették.

Védekezésképp azt hozta föl, hogy miután hallott a ricinről a Breaking Badben, csak kíváncsi volt a porra. Ezen kívül ki szerette volna próbálni a dark webet, azaz az internet hagyományos keresőmotorok által nem ismert részét is. Hát, kipróbálta. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.