Mohammed Ali látta, hogy a Breaking Badben ricinnel gyilkolnak, ezért rendelt egy csomó ricint

8 éves börtönbüntetésre ítélték az Old Bailey-n, azaz Anglia és Wales Központi Büntetőbíróságán a 31 éves Mohammed Alit. A férfi a dark weben próbált ricinport vásárolni. Ali azért akart ricint szerezni, mert a Breaking Bad című sorozatban látta, hogy a főhős gyilkol ezzel a szerrel, amit a halál után lehetetlen kimutatni a szervezetben.

A férfi 500 milligrammnyi por megvásárlásáról állapodott meg a forrásával. Ennyi akár 1400 ember életének kioltására is elegendő. Ali ott rontotta el, hogy nem jött rá: forrása igazából egy FBI-ügynök.

Az ügynök ártalmatlan port küldött postán Alinak egy játékautóba rejtve. A kisautót UV-festékkel kenték be, így később bizonyítani tudta a rendőrség, hogy a férfi valóban hozzáért a küldeményhez. A rendőrség egy nappal a csomag megérkezése után hatolt be a kétgyerekes apa házába, és őrizetbe vették.

Védekezésképp azt hozta föl, hogy miután hallott a ricinről a Breaking Badben, csak kíváncsi volt a porra. Ezen kívül ki szerette volna próbálni a dark webet, azaz az internet hagyományos keresőmotorok által nem ismert részét is. Hát, kipróbálta. (BBC)