Nem vádolják terrorizmussal a Győrben elfogott szír férfit, akit 30 TEK-es tepert le

2015 szeptember 22., kedd 11:29
168

Szombaton délután egy körül a TEK akciózott a győri vasútállomáson. A Kisalföld.hu azt írta, hogy 30 terrorelhárító csapott le a menekülteket szállító különvonatra (aminek délelőtt 10 órakor kellett volna elindulnia), és egy férfit tepertek le, és vittek el, miöklzben azt üvöltötték, hogy „El innen! El innen!”, állítólag azért, mert a röszkei összecsapás miatt körözték.

Az ügyészség ezzel kapcsolatban ma azt írta, hogy „az előzetes letartóztatását indítványozta egy szír férfinek, aki a múlt szerdai, röszkei határátkelőnél történt tömegzavargás során lépett be Magyarország területére, és akit Győrben tartóztattak fel és állítottak elő”. A férfit tiltott határátlépés minősített esetével gyanúsítják, tehát nem terrorcselekmény elkövetésével.

Ehhez kellett egy akció 30 TEK-essel. Még szerencse, hogy a magyar hatóságok megint túlzások nélkül látták el a feladatukat.

Idén eddig egyébként a 170 ezer menedékkérőből 9 migráns akadt fenn a TEK nemzetbiztonsági szűrőjén. Ez még nem jeletni azt, hogy terroristák, csak kockázatot láttak velük kapcsolatban.

A hatóságok állítólag Röszkén, az áttöréskor is elfogtak egy migránst, akinek Bakondi György szerint „dokumentálható kapcsolatai vannak különféle terrorista szervezetekkel”. A férfit Orbán Viktor miniszterelnök is terroristának nevezte. Az elkövetett terrorcselekmény egyelőre úgy fest, az volt, hogy arra buzdította a migránsokat, törjék be a kaput a magyar határon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt