Hihetetlenül bizarr propagandavideót csináltak a kínai elnökért rajongó nyugati fiatalokról

külföld
2015 szeptember 23., 12:29
comments 59

A kínai kommunista párt első számú propagandafelülete, a People's Daily tette közzé ezt a videót, melynek apropója, hogy a kínai elnök, Hszi Csin-ping hamarosan az Egyesült Államokba látogat. A videóban Kínában tanuló külföldi diákok mondják el, mit gondolnak az elnökről, azaz Hszi papáról.

És hát mit is mondhatnánk, mindenki odavan a kínai állam első emberéért. Találtak egy amerikai diákot, aki például imádta olvasni Hszi könyvét, egy osztrák srác szerint pedig az elnök egy kicsit cuki.

Egy kaliforniai lány arról beszél, hogy tényleg jóképű, és mellé pedig szuper karizmatikus. És ez így megy tovább.

A kommentelők persze azonnal nekiestek a videónak, a legtöbben arra kíváncsiak, vajon mennyit fizettek a szereplésért a kínaiak a diákoknak.

Nem ez a közelmúlt egyetlen bizarr kínai propagandafilmje, a legutóbbiban Kínában élő külföldiek meséltek arról, mennyire tetszett nekik a katonai parádé.

(via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.