100 km/ó-val ütötték el a koalát, de nem lett semmi baja

ÁLLAT
2015 szeptember 24., 05:16
comments 79

Az ausztráliai Loren Davis hazafelé vezetett az autópályán. Nagyjából 100 km/órás sebességgel haladt, mikor hirtelen előtte termett egy koala. Mivel mindkét oldalon foglalt volt a sáv, Davis nem tudta kikerülni az állatot, elütötte. Már csak 10 perce volt hazáig, a távot rossz hangulatban, bűntudattal vezette le.

Otthon aztán a garázsban felkapcsolta a lámpát, és az autó elejéhez ment, hogy megnézze, mekkora a kár. Ekkor látta meg, hogy az elütött koala ott kuksol, beszorulva egy mélyedésbe a lökhárítón. Davis sikoltott, kiszaladt a garázsból és hívott egy állatvédőt.

Azt hitte, hogy a koalát erővel kell majd kiszedni a lökhárítóból, de mire az állatvédő kiért, az állat már kimászott, és egy fekvenyomópadon gubbasztott a garázs hátsó részében. Állatorvoshoz vitték, megröntgenezték, és kiderült, hogy nincs komolyabb baja néhány zúzódások és az idegességen kívül. Nemsokára visszaengedik a vadonba.

Az idegesség pedig érthető is, hiszen több mint 10 kilométert utazott nagyjából 100 km/ó-val. Koala ilyen gyorsan védőfelszerelés nélkül talán még nem is utazott eddig. (TheGuardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.