Poprock lemezt ad ki a pápa. Igen, a pápa.

A Rolling Stone azt írja, hogy poprock albumot ad ki I. Ferenc pápa, a római katolikus egyház feje, Isten földi helytartója.

A Wake up! című albumon a pápa himnuszokat ad elő, és részleteket játszanak be az egyházfő legnagyobb hatású beszédeiből, zenei kísérettel. A zenei kíséret a poprockos szintetizátoroktól és gitároktól a gregorián kántálásig bármi lehet.

A Vatikán által jóváhagyott lemez november 27-én jelenik majd meg, és az a feladata, hogy még szélesebb közönséghez juttassa el a pápa üzeneteit. De márt itt is van az első kislemezdal, a Wake Up! Go! Go! Forward! című. Ide kattintva lehet meghallgatni.

Ebben a pápa egyik, Dél-Koreában tartott angol nyelvű beszédéből vannak részletek. A szent szavakat szintetizátor, elektromos gitár és fúvósok kísérik.

A lemezen összesen 11 szám lesz, ezekben a pápa az angol mellett olaszul, spanyolul és portugálul is szól majd a hallgatókhoz. A témák természtesen a pápa kedvenc témái: béke, szeretet, megértés, környezetvédelem, méltóság és az elesettek segítése. Az album producere és művészeti vezetője Don Giulio Neroni, aki már több pápával is dolgozott együtt. Csinált hasonló lemezeket II. János Pállal és XVI. Benedekkel is.

A számok többségét Tony Pagliuca orgonista írta, aki a a hatvanas évek végén és a hetvenes években a Le Orme nevű, híres olasz progresszív rock együttes alapítója és billentyűse volt, de azt mondja, hogy most legalább olyan jó buli Ferenc lemezén dolgozni, mint régen volt a rokksztárság.

Amúgy ez a borító:

tumblr_inline_nv8pmsoHaP1taohg6_1280.png.cf

Aki lázba jött, az iTunes-on már előrendelheti a lemezt.