Óriási batériával rilízeli a Nexus 6P-t a Google

TECH
2015 szeptember 27., 15:33
comments 137

Technológiai híreinket hallják.

  • 5,7 collos WQHD (2560x1440) magas-rezolúciós kijelző,
  • metál badi,
  • Android Mályvacukor oprendszer,
  • Qualcomm Snapgradon 810 v2.1 processzor,
  • 3450 milliamperórás akkumulátor,
  • 17,8 dekagramm tömeg,

– ezek a napokon belül megjelenő, kedden bejelentendő új Google-telefon (vagy inkább: fablet) legfontosabb technikai jellemzői (külföldiül: specifikáció). Ebből az akkuteljesítmény az igazán új és érdekes infó, mivel a 3450 milliamperóra (mértékegység-fanatikusoknak: 3,45 amperóra) igazán impresszív adat, a közvetlen konkurens Galaxy Note 5-nek 3000 milliamperórás, az Iphone 6S Plusnak 2750 milliamperórás, az előző Nexusnak (sima 6) 3220 milliamperórás akksija van. És ha ehhez még hozzávesszük, hogy az Android mekkorákat lépked előre energiahatékonysági fronton, akkor biuztosra vehetjük, hogy a Nexus 6P elég jól bírja majd a hasonló kategóriájú óriástelefonokhoz képest. (Az én féléves Galaxy Note 4-emmel például csodát művelt a legutóbbi Android-upgrade, kábé duplájára nőtt a telefon üzemideje egy feltöltéssel.)

A 6P jelű Nexust már a kínai Huawei gyártja a Google számára. 32, 64 és 128 gigabájtos verzióban lesz kapható. Emelett kijön egy másik, olcsóbb Nexus is, az 5X (5,2 collos), ezt az LG gyártja.

A Google kedden tart nagy sajtótájékoztatót San Franciscóban, itt jelentik majd be az Android új verzióját (Marshmallow) és a két új készüléket. Az új Nexusok adatai a napokban szivárogtak ki egy imgurra feltöltött prezentáció formájában. (The Verge, AndroidPolice, Engadget)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.