Putyin előre üzent Obamának: illegális, hogy az amerikaiak pénzelik a szíriai ellenzéket

külföld
2015 szeptember 27., 17:04
comments 281

Két amerikai tévének adott interjút az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, aki közel egy évnyi hidegháború után fog újra találkozni az amerikai elnökkel, Barack Obamával. Az alapján, ami üzenetet küldött előre az amerikai elnöknek, nem lesz könnyű tárgyalás.

Putyin szerint az, hogy az amerikaiak a szíriai ellenzéket támogatják, egyrészt illegális, másrészt pedig vissza is üt, hiszen sok kiképzett harcos inkább átáll az ISIS terroristái közé.

Az orosz elnök szerint csak Basár el-Asszád szír elnök rezsimje az évek óta tartó polgárháború egyetlen legitim szereplője. A Putyin szerint illegális szereplők – így az FSA vagy a kurdok támogatása – szemben áll a modern nemzetközi joggal és az ENSZ alapokmányával is.

Az amerikaiak ezzel szemben el-Asszád rezsimjének orosz támogatását tartják illegálisnak. Az USA az utóbbi hetekben Oroszország, Szaúd-Arábia és Törökország tárgyalóasztalhoz ültetésével próbálna lépéseket tenni a véres polgárháború lezárásása felé.

(AP, Reuters, RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.