A mekkai tömegkatasztrófa miatt nem megy Orbán Iránba

utazás
2015 szeptember 30., 20:25
comments 47

Egyelőre nem utazik Iránba Orbán Viktor miniszterelnök, a programot a mekkai zarándoklaton történt tragédia miatt az iráni fél kérésére elhalasztják – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A magyar miniszterelnök október 5-én utazott volna Iránba. Havasi Bertalan szerint a magyar és az iráni diplomácia folyamatosan egyezet egymással, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra mielőbb sor kerülhessen.

A mekkai zarándoklat idején a múlt héten több mint hétszázan haltak meg egy tülekedésben, sokan közülük irániak voltak. A muszlim szent várostól, Mekkától néhány kilométerrel keletre fekvő Minában történt balesetnek a halálos áldozatok mellett 863 sérültje van. A mostani számít az évente tartott zarándoklat alatt eddig történt egyik legnagyobb tragédiának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.