Máris bombáztak orosz vadászgépek Szíriában

háború
2015 szeptember 30., 10:49
comments 507

Nem várt sokáig az orosz felsőháztól délelőtt kapott felhatalmazás beváltásával Vlagyimir Putyin, a légierő légicsapásokat hajtott végre a nyugat-szíriai Homsz város közelében lévő célpontokat ellen a CNN szerint. A légitámadás előtt egy órával az orosz jelezték az amerikaiaknak, hogy ne használják a szír légteret.

Szergej Ivanov, az orosz elnöki hivatal vezetője még délelőtt azt mondta, hogy az orosz hadművelet célja “a szíriai kormánycsapatok támogatás az Iszlám Állam elleni támadásaiban”. Ez Szíria kérésére történik, amit Szíria valóban gyorsan sietett elszögezni.

Ugyanakkor az oroszok által támadott Homsz nincs az Iszlám Állam fennhatósága alatt.

A légicsapások tényét megerősítette a moszkvai védelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint az orosz hadsereg katonai felszerelésekre, kommunikációs berendezésekre, valamint fegyver-, üzemanyag- és lőszerraktárakra mért csapást a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Az oroszok szárazföldi csapatok bevetését nem tervezik Szíriában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.