Isiseseknek nézték a svéd szakállimádókat, rájuk hívták a terrorelhárítást

bulvár
2015 október 12., 15:13
comments 200

Mi csinál az öntudatos svéd állampolgár, ha azt látja, hogy az utcán egy nagy csapat szakállas, fekete ruhás férfi fekete zászlókkal vonulgat?

Hát persze, hogy rájuk hívja a terrorelhárítást!

Pontosan így törtlnt a hétvégén Braehus váránál, ahol a épp a szakállrajongó férfiak nemzetközi klubja, a Bearded Villains svéd tagozata tartotta találkozóját. 


Mivel a találkozón a 30 fiatal férfi nagy része fekete ruhát viselt, a rendőröknek is csak közelről esett le, hogy nem az Iszlám Állammal állnak szemben.

Andreas Fransson a klub alapítója az Independentnek elmondta, hogy a fekete zászlón, ami alapján terroristának nézték őket, csak két egymást keresztező kard látható. És csak azért mentek a várhoz, hogy ezekkel pózoljanak.

„A rendőrség persze rögtön észrevette, hogy mi nem terroristák vagyunk, hanem csak nagyon vidám és szép szakállú úriemberek” 

- értékelte a riasztást Fransson. 

Azt azért ő is furának tartotta, hogy Svédországban az emberek annyira résen vannak, hogy egy órával a rendezvényük kezdete után már rájuk is hívták a rendőröket. Aztán ezen együtt röhögtek a rendőrökkel. 

John Ekeblad a klub társalapítója már kicsit komolyabban értékelte az eseményeket. Szerinte az incidens jól rámutat arra, hogy milyen súlyos előítéletekkel kell szembesülniük a szakállas embereknek nap mint nap. (via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.