Ezentúl külön küzdelem lesz minden egyes leszállás a metrón

közlekedés
2015 október 17., 15:09
comments 161

Vége a kényelmes automatizáltság korának a M2-es és az M4-es metró vonalán. Jegyezzük meg ezt a napot: 2015. október 17-től, szombattól megváltozik az ajtók működtetése, ha ki vagy be akarsz szállni, akkor meg kell nyomnod a metró ajtaján figyelmeztető zölddel villogó gombot.

Valahogy így:

photo_camera Mi lesz a következő, amit elvesznek? - Fotó: MTI/Marjai János

Igaz, a gombok eddig is villogtak, rosszabb napjaimon néha meg is nyomtam őket, ami biztos módja volt annak, hogy a mellettem álló vidékizzen egy félhangosat. 

Mától ennek vége, mindenkinek nyomni kell!

photo_camera Figyelemfelhívó szórólap a hívja fel a figyelmet a gombnyomásra a 4-es metró Szent Gellért téri állomásán - Fotó: MTI/Marjai János

A BKK szerint a nyomórendszerrel jelentősen csökkenthető az ajtók elhasználódása és a kocsik légkondicionálásának hatékonysága is javítható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.