Az ügyészség szerint szabálytalanul fektetett be a külügy 72 milliárd forintot a Quaestornál

politika
2015 október 20., 16:14
comments 258

Az RTL Híradója szerint egy szocialista képviselő, Tóth Bertalan feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségnél hűtlen kezelés miatt a Quaestor-ügyben. Két dologgal volt gondja, egyrészt azzal, hogy a Külügyminisztérium a közpénzek kezeléséről szóló jogszabályokat megsértve 72 milliárd forintot helyezett el Tarsoly Csaba pénznyelőjében, másrészt pedig, hogy bár a befektetett tőkét visszakapta a minisztérium, az állam mégis kárt szenvedhetett, mivel a elesett a pénz kamataitól.

Az ügyészség elutasította a feljelentést.

Azt írták, hogy valóban szabálytalanul fektette be a pénzt a Külügyminisztérium, de ettől még nem áll fenn hűtlen kezelés gyanúja, mert ahhoz az kéne, hogy kár is érje az államot. Viszont ha elvesztek a 72 milliárd kamatai, akkor érte kár az államot.

De az ügyészség szerint a szabálytalan befektetés és a kár között ok-okozati összefüggés is kell egy nyomozás megindításához.

Ez pedig azt jelenti, hogy az ügyészség szerint az, hogy a külügy szabálytalanul a Quaestornál fektetett be 72 milliárd forintnyi közpénzt, nem függ össze azzal, hogy elveszítették a kamatokat.

????????????????????????????????

Erre Tóth Bertalan is kb. csak ennyit tudott mondani. De mi mást is lehetne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.