Az oroszok megint lebombáztak egy kórházat Szíriában

Orosz légicsapás ért egy kórházat Szíria északnyugati részén, legalább 13 ember életét vesztette – közölte az AFP francia hírügynökség az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjára (OSDH) hivatkozva.

A londoni székhelyű ellenzéki szervezet szerint a közel-keleti országban beavatkozó orosz harci repülőgépek kedden mértek csapást az Idlíb tartománybeli Szármin településen található kórházra.

A légitámadásban a kórház egyik gyógytornásza, az intézmény biztonsági őre és a polgári védelem egyik tagja is életét vesztette.

Az intézményt fenntartó Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság egyik munkatársa szerint az épületben jelentős károk keletkeztek, és az első információk szerint a társaság két dolgozója meg is halt a légicsapásban.

Az orosz védelmi minisztérium szerdán beszámolt a Szárminban végrehajtott bombázásokról, de a kórházat nem említették a közleményben.

Oroszország szeptember 30-án indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére a polgárháború sújtotta országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve.

A Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság néhány héttel ezelőtt azt közölte, hogy légicsapás érte az egyik kórházukat Hama tartományban, és több munkatársuk megsebesült, egy szíriai újságíró pedig nemrégiben jelezte, hogy két kórházat is orosz légicsapások értek Aleppó tartományban. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.