Ukrajna és Oroszország közösen lehetetlenítették el a két ország közötti repülést

külföld
2015 október 25., 16:00

Először Petro Porosenkó ukrán elnök közölte szeptember közepén, hogy addig nem szállhatnak le orosz repülők Ukrajnában, amíg az oroszok ki nem vonulnak a Krímből. Oroszország erre hivatalosan "őrültségnek" nevezte az ukránok lépését, de októberben hasonló intézkedésekkel válaszolt. Azóta nincs légi közlekedés a két ország között.

photo_camera Katonai jármű a kijevi reptéren. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

Pénteken arról is tárgyalt a két ország, hogy kölcsönösen továbblépjenek ezen a helyzeten, de nem volt eredményes a tárgyalás.

Ha valaki most Kijevből Moszkvába szerepne repülni, annak először Moldovába, Belaruszba vagy a balti országokba kell mennie, csak onnan mehet tovább Oroszországba. Vagy választhatja a szintén hosszabb éjszakai vonatutat. Idén eddig 800 ezer ember repült a két ország között, főleg az Oroszországban élő rokonaikat látogató ukránok.

(Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.