Guinness-botrány: 150 kiló rizst kínaiak helyett disznók ettek meg, lebuktak

külföld
2015 október 26., 09:48
comments 36

Nem hitelesíti a rekordját a Guinness Világrekordok zsűrije annak a 300 kelet-kínai szakácsnak, akik ugyan 4192 kg rizst megsütöttek, de annak egy részét – mint utóbb kiderült – a disznóknak adták oda.

A jangcsoui szervezők elismerték, hogy kb. 150 kg rizs ment veszendőbe. A szabályok szerint azonban ha bármilyen étel érintett egy rekordkísérletben, azt el kell fogyasztani. Törvénysértés azért nem történt, az érintettek, akiket már értesítették a kizárás okáról, elfogadták a bírálatot.

Csiangszu tartomány idén 255 éves településén, Jancsouban a helyiek a város születésnapja alkalmából döntöttek a rizssütési világrekord megdöntése mellett, amire 4 órát szántak pénteken, az évfordulós ünnepségeken.

A helyi specialitásnak számító sült rizst tengeri uborkával és más hozzávalókkal ízesítették, és abban a hitben fejezték be a főzést, hogy sikerült a törökországi rekordot túlszárnyalniuk.

A rizst a helyi diákokkal etették volna meg, de mivel a menü túl egysíkú volt, egy jelentős mennyiséget kénytelenek voltak négy napnál tovább tárolni, ezután pedig belátták, hogy az étel emberi fogyasztásra nem alkalmas.

A rizssütés 140 ezer jüanba (6,2 millió forint) került. Azzal buktak le, hogy fotók készültek arról, ahogy a hatalmas edényben álló emberek végül a hizlaldába induló teherautóra lapátolják az élelmet. (CNN, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.