A Mitsubishi olyan kocsit tervez, ami figyeli, hogy figyelsz-e

tech
2015 október 27., 15:14
comments 32

Bár a jövő a jelek szerint az önvezető autóké, az autóipar addig is próbálkozik biztonságosabbá tenni az utakat, amíg emberek vezetnek. A Mitsubishi az októberi Tokyo Motor Show-n tervezi bemutatni új rendszerét, ami

tulajdonképpen mesterséges intelligenciával segítené a sofőröket.

A Mitsubishi rendszere tanulékony algoritmusokkal elemezné az autó és a vezető viselkedését. Egyrészt figyelné a kormánymozgást és a jármű sebességét, másrészt a vezető szívritmusát és fejtartását, és ha a korábban normálisként elkönyvelt viselkedéstől eltérőt tapasztal, akkor

vészjelzéssel felriasztaná az elbóbiskoló vagy dekoncentrálttá vált vezetőt.

A Mitsubishi korábban már kísérletezett a vezető viselkedését előrejelző algoritmusokkal, de új, tanulékony modelljük 66 százalékkal kevesebb predikciós hibát vét, mint elődei. A gyár szerint az új rendszert 2019-től rendszeresíthetik a járműveikben. (Via Endgadget)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.