Fejbe vágták egy repülővel

bűnügy
2015 október 27., 08:52
comments 43

A vádlott tavaly júliusban táboroztatást szervezett egy pusztaszeri tanyán, ahol a táborozóknak sétarepülést tartott egy motoros vitorlázó repülővel. Azt is engedte, hogy a sértett és kb. 20 emberrel együtt a reptéren, a szélzsák közelében álljon, hogy a gép utasának integetni tudjanak. Ebből lett a baj.

A vádlott repülés közben, hogy a lent állókat megviccelje, ún. áthúzást hajtott végre, azaz a reptéren lévők feje felett repült el közvetlenül. De az egyik ilyen manővernél olyan alacsonyan repült, hogy több embernek le kellett guggolnia, és el is kellett futniuk, hogy ne sérüljenek meg.

Mint Alfred Hitchcock 1959-es mesterművében, az Észak-északnyugatban:

photo_camera

A következő ilyen manővernél a korábban már megijesztett emberek felett akart áthúzást csinálni, de ekkor a repülő mankókerekével az egyik sértett fejének ütközött, aki emiatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amik maradandó fogyatékossággal jártak.

A pilóta ellene most emeltek vádat, amiért többszörösen megszegte a repülési szabályokat, ezzel 21 fő életét és testi épségét veszélyeztette szándékosan, illetve egy embernek súlyos sérüléseket okozott. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.