Leszerepelt az akadémistákkal teletűzdelt U-17-es labdarúgó válogatott

futball
2015 október 29., 15:17
comments 249

Utolsó lett a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőn a 17 évesek labdarúgó válogatottja. A tét az Európa-bajnokság elitkörébe való jutás volt. Ehhez a román, szlovák, grúz hármasból kettőt, de legalább egyet meg kellett volna előzni. Nem sikerült, a románok elleni vereség és a szlovákok elleni döntetlen után ma szintén döntetlen játszott a válogatott a grúzokkal Felcsúton (2-2). Ezzel a magyar csapat utolsó lett a négyes tornán. Az elitkörbe a 13 csoport első és második helyezettje és a legjobb öt harmadik jutott be. Vagyis 31 csapat. A magyar csapatnak ezt nem sikerült megugrani.

A cserével együtt pályára lépő 12 játékos közül 9 valamelyik fociakadémia (Puskás, szombathelyi Illés, MTK, Honvéd) neveltje. 

Az akadémistákon már látszik, hogy őrzik a modernkori magyar futball szép hagyományait, már most megtanulták a magyar profiktól, hogyan kell az utolsó utáni pillanatban gólt kapni nemzetközi meccsen. Az előző meccsen a szlovákok hozták döntetlenre a meccset a hosszabbításban, most a grúzok szereztek gólt a ráadásban. 

A csapat edzője az a Szélesi Zoltán, akit Bernd Storck szövetségi kapitány az eddigi stábját menesztve emelte be az edzői stábba a nagyválogatott norvégok elleni pótselejtezője előtt. 

Át is adnám az mlsz.hu-nak nyilatkozó szakembernek a szót:

"Borzasztóan csalódott vagyok, mert a három mérkőzésen nyújtott teljesítményünk alapján ott lett volna a helyünk a továbbjutók között, mégis kevesebb pontot gyűjtöttünk, mint a riválisaink. Csapatszinten a lehető legjobban felkészültünk mindhárom találkozóra, megvalósítottuk a pályán, amit elterveztünk, de a játékunkból hiányzott az az apró plusz, amivel magunk javára tudtuk volna eldönteni a meccseket. Sokat fejlődött a csapat az utóbbi hónapokban, de sajnos a hibák számát nem tudtuk olyan szintre csökkenteni, hogy megnyerjük azokat a mérkőzéseket, amelyek a játék alapján nekünk állnak. Csak magunkat okolhatjuk a kudarcért, ez a torna megmutatta, hogy mi az, amiben további fejlődésre van szükség ahhoz, hogy az eredményesség terén előrelépjünk."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.