61 milliót vesztett sportfogadáson a játékfüggő budapesti pénzszállító

A pénzszállítóként dolgozó budapesti István két zuglói bankból lopott el három zsáknyi pénzt, majd feltette az egészet egy kosármeccsre. Összesen 61 millió 14 ezer forintot kockáztatott.

Mindent elbukott.

A Telekom Bonn és a Bilbao meccsén ugyanis 81:90-re nyert idegenben az esélytelenebbnek tartott Bilbao. István viszont a Bonn sikerére tette a pénzt.

Ha bejött volna István tippje, akkor 52 milliót vihetett volna haza abból a két belvárosi lottózóból, ahol megtette a fogadását.

István eredetileg gépészmérnök, de játékszenvedélye miatt elvesztette korábbi munkáját. Aztán érthetetlen módon pont pénzszállító lett, és október 19-én meglátta, hogy lyukasak az általa szállított zsákok. 

„Megbolondított a pénz látványa, csak egy kicsi, körülbelül háromcentis lyuk volt a zsákon”

– vallotta a rendőrségen a férfi. István ezután táskájában vitte el a 61 millát, aztán betért egy belvárosi lottózóba, ahol a pultos kiürítette az üzletet, és még az ellenőrt kis kihívta, mikor meghallotta, hogy István mennyiért akar fogadni. Az ellenőr azonban mindent rendben talált, csak annyit változott István eredeti terve, hogy mivel egy lottózóban csak 40 millióig lehet fogadni, Istvánt átkísérték egy másik lottózóba, ahol feltehette a maradék 21 milliót.

A férfit súlyos játékfüggősége miatt jelenleg elmeorvosi felügyelet alatt tartják. (Bors)