A palesztin egészségügyi minisztérium szerint egy 8 hónapos csecsemő megfulladt az izraeli könnygáztól Betlehem közelében

külföld
2015 október 31., 10:22
comments 156

Egy 8 hónapos csecsemő megfulladt a könnygáztól egy Betlehemhez közeli palesztin faluban, Beit Fajjarban. Ezt a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma közölte szombaton. A gyerek egy családi házban volt, ahová bejutott és beszorult a maró gáz, ez vezetett a csecsemő halálához.

Abu Anan, a Vörös Félhold (ez a Vöröskereszt a muszlim országokban) egyik munkatársa szerint az izraeli katonák lőttek könnygázgránátot a házba, mikor a falu utcáin palesztin tüntetőkkel csaptak össze. A palesztinok kövekkel dobálták a katonákat.

Az Izraeli Védelmi Erő közleménye szerint ők is kivizsgálják az esetet.

Izraelben hónapok óta heves harc dúl a palesztinok és a zsidó hatóságok között. Palesztin tüntetők kövekkel támadnak az izraeli hatóságokra, közben magányos merénylők késsel támadtak zsidó járókelőket. A sok elemző által harmadik intifádának nevezett palesztin felkelés során már több tucatnyian meghaltak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.