Új appot csinált a Google arra, hogy az emberek tudathassák egymással, hogy épp ráérnek

Van egy új Google-app, ami már letölthető Androidra és iOS-re is. Az a neve, hogy Who's Down, és arra jó, hogy tudassuk az ismerőseinkkel, hogy épp ráérünk, és szívesen csinálnánk valamit, lehetőleg velük közösen.

Az appban egy kapcsolót lehet elhúzni, amikor elkezdünk ráérni, és akármilyen témában keresni arcokat az ismerőseink, akik hajlandóak lennének velünk lógni. Ilyen témákat ajánl maga az alkalmazás is, például azt, hogy „Nem akar valaki benyomni egy tacót?”, de indíthatnak témákat a felhasználók is, például azt, hogy „Akar-e valaki dugni?” vagy „Akar-e valaki kutyát sétáltatni?”, esetleg „Akar-e valaki húst klopfolni?”. A lehetőségek határtalanok a technika csodálatos világában, ugye.

Hogy az alkalmazással pontosan mit is akart a Google, azt egyelőre nem árulta el, az erről faggatózó amerikai újságoknak, de a Verge nagy eséllyel helyes tippje szerint a cég szeretne kicsit rágyúrni a fiatalok közötti üzengetős alkalmazásokra, és közösségi hálókat kialakítani a felhasználói között, ebben ugyanis fényévekkel előtte jár a Facebook, így érthetően szeretne felzárkózni. Ez a mostani hülyeség is valószínűleg inkább csak egy teszt, aminek beváló elemei végül átkerülhetnek a Hangouts-alkalmazásba, vagy ha nem jön be, egyszerűen kidobhatják az ötletet.

A Who's Down valószínűleg elsősorban fiatalokat céloz, legalábbis a Verge szerint belépéskor a név mellett az iskolánkat is kéri.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.